ett litet kärlekbrev på kvällskvisten


obäddad och allt. jag älskar dig, sängen. tyvärr så dras jag åt två håll just nu. fysikboken försöker få min uppmärksamhet och jag tror den lyckas. förlåt. jag kommer. men inte än på ett tag. du är min sanna kärlek. puss.

hur jag överlever den norrländska "hösten"

Jag tänkte göra min egna version av underbara claras fantastiska inlägg (klick!)
Jag dricker oräkneliga koppar thé varje dag.

Jag går invirad i en filt mest hela tiden.

Underhåller mig med de gamla, väldoftande böckerna från biblioteket. Ja, man ska lukta på dem, vad trodde du? Men man ska förvisso läsa dem också, såklart!
Jag underhåller mig med fantastiska biblioteksböcker i allmänhet, inte bara de gamla.

Jag jobbar mig igenom BBCs klassikerlista på bibliotikariens inrådan. Jag ångrar ingenting. Sjukt bra böcker.

Tjocksockarna lämnar aldrig mina fötter.

Ett fint sms en kall höstdag värmer en kall flickas hjärta. That's for sure.

bra denise. verkligen.

Undertecknad är sjuk, ännu en gång. Helt sanslöst men tyvärr sant. Förhoppningsvis så går det snart över. Jag pallar verkligen inte att vara sjuk igen. Det funkar verkligen inte. Så jag hoppas att sjukdomen är ytterst kortvarig. Dagen har bestått av en hel massa läsning. Tracy Chevalier är ett geni. Hennes böcker är sanslöst bra. Om ni inte läst dem så läs, läs, läs. Och om ni läst dem så kan ni ju göra som jag och läsa om dem igen.
Over and out, nu väntar sängen på mig.

du är bäst.

Igår fyllde som sagt min älskade mormor år. Så här kommer en bild på födelsedagsbarnet. Grattis i efterskott.

sova, sova, sova

Min älskade mormor har fyllt 74, så grattis till henne! Vi firade mormor genom att äta smörgåstårta, lovely. Kvällen spenderades på Bergnäset med Emma Pemma Finis Femma. Jag hade det verkligen hur trevligt som helst. Nu ska jag sova. Åh, älskade sömn.

intresseklubben.

Helg, ännu en gång. Tiden går nästan för snabbt nu för tiden. Slipping through my fingers liksom. Snart står vi där ute på skolgården och tar farväl av Bergskolan för gott. Snart påbörjas något nytt i livet, en ny fas. Gymnasiet. Det blir säkert spännande och så. Men innan dess så har vi ett skolår framför oss och ett långt sommarlov. Så låt oss leva i nuet ett tag till. Jag ska inte börja babbla på om mina sommarlovsplaner eller så utan det lämnar vi till senare. Nuet var det, ja. Till veckan så kör vi vidare med allt i skolan. Tempot är ganska högt men överlevnadsbart, for sure. Denna helg blir förhoppningsvis lugn. Det blev ingen match på lördag så det blir troligen att fira min älskade mormor istället. Söndagen blir nog ganska lugn den med. Jag måste ju plugga också, men ja. Jag försöker förtränga det för tillfället.
Jag hoppas ni antecknade.

snarskank

snarskank - det ni!

gäsp.

"I'm not stalking you, I'm just watching you. ALWAYS." - jag är typ rädd.

Detta med att uppdatera är icket min starka sida och jag har inte tid just nu heller. Men snart är det ännu en gång helg och det blir skönt. Helgerna kommer så snabbt, jag undrar nästan var all tid tar vägen. Jag tycker att jag sover mest hela tiden, på bussen, på skolan, på hålen, hemma. Det är nog ett tecken på att min sömncykel är helt vrickad. Det får jag försöka återgärda men det blir svårt med en match långt borta på lördag vilket betyder att vi samlas på Bergnäset 9.15 på lördagmorgon. Lovely. Men livet är bra, så det gör ingenting. Jag tycker att allt som flyter på just nu, och det är ju aldrig fel. Morgondagen består av endast fyra lektioner och på kvällen är det alpha. Galet skönt. Och höst är det också. Med vackra löv och en härlig kyla på dagarna som förvisso får mig att frysa konstant men det är värt det. Det är ungefär det mysigaste som finns. Nu har jag icket tid för detta mer. But I'll be back!

Go! Luleå

Jag bestämde mig för att jag inte orkar lägga upp en massa bilder från helgen utan det får räcka med två lovsångsbilder. On top of that så är det samma lovsång och bilderna är tagna med inte mer än typ tio sekunders mellanrum. Men så kan det gå. Ni får kolla på fejjan och bildisboken för mer bilder. Helgen var i alla fall helt fantastisk och jag vet inte vad jag ska säga. Jag har haft en sjukt trevlig helg, for sure. Jag vet dock inte hur jag med ord ska kunna beskriva helgen. Jag tror att jag ska försöka mig på det vid ett senare tillfälle när det har fått sjunka in. När allt det fantastiska har fått sjunka in. Det är liksom helt överväldigande just nu. Speechless.


sjukt fin.


Hur kommer det sig att jag aldrig hört denna förrut?

awesome

"Utvärdering: Jag hann med det jag behövde + jag slog 94or i huvudet. Det var awesome. Tack och adjö."  (direkt från undertecknads epa-bok.)
EPA-dagar i mitt hjärta.


trött tjej

Gårdagens träning var helt amazing. Tyvärr så resulterade träningen i att mina knän har krånglat hela dagen. Men det var värt det. Verkligen. Det var helt fantastiskt skönt att vara tillbaka på fotbollsplanen.
Denna helg är det Go! Luleå. "Go! är en turnerande helgkonferens som arrangeras på olika platser runt om i Sverige, i samarbete mellan lokala kyrkor och Ny Generation Elev- och Studentorganisation." Det är något jag sett framemot en längre tid. Jag hoppas att det kommer bli en underbar helg och det är jag nästan säker på. Sen vill jag bara länka till detta inlägg skrivet att underbara clara. Det hon säger är så sant och jag tycker att det är rätt att hon ryter ifrån lite och står upp för det hon tror på.  Imorgon är det EPA-dag vilket jag älskar. Det verkar som att det blir en liten tur till Wayne's Coffee på elevens val och EPA-timmarna vet jag kommer löna sig, hehe. Lite internt, ja. Tandläkaren ska jag visst till också, vilket jag är ganska säker på att jag kommer glömma av. Onsdagar är som sagt alltid lika fina också trots en huvudvärk som hållit i sig större delen av dagen. Jag spenderade några mysiga minuter på c-enheten med fint folk och så. Onsdagsbönen var fin också, såklart. Nu ska denna trötta flicka försöka koppla av och förhoppningsvis sova. Over and out.


finally.

Ikväll ska jag äntligen få träna igen. Det ska bli underbart att få vara tillbaka på fotbollsplanen. Jag måste nog förvisso ta det lite lugnt eftersom jag inte är riktigt frisk ännu. Jag har dock sett fram emot träningen hela dagen. Lovely.

dessa tysklektioner alltså.

"I svenskan finns det fyra kön."
"Har du fyra kön?!?!?!"


Schule, schule.

Nu har skolan dragit igång på riktigt med all sin plugghysteri. Och on top of that så är det även gymnasiehysteri. Så detta har jag verkligen inte tid med. Jag ska koka mig en kopp thé, slå på bra pluggmusik och ta tag i lite matten och fysiken. Over and out.

Meet Majken med Bajken!


För er som inte förstår: vi hade ett drama på familjegudstjänsten imorse och undertecknad spelade Majken med Bajken och kom incyklandes i kyrksalen. Majken är lite awkward om ni inte fattat det redan.


älskade vän.

denise ♥ en och en halv timme långa promenader med emelie.

hösten när den är som bäst.

Det här är min höstspellista 2009.
Bara så ni vet.
Feel free to lyssna på den.

all you need is love.

denise ♥ fika, fotboll, fota, elevens val-lektioner, fysik, ungdomsalpha, långa sms, stora tekoppar, emma stålnacke, pepsi, kemi, håkan hellström, folkgruppen, facebook, klöverrövarna, hillsong, stickade koftor, engelska, kyrkan, höst, second hand, kate nash, böcker, morgonpromenader, jesus, laget, skolhissar, gitarr, vänner, mejl, cykla, bussresor, biologi, fantastisk musik, bloggar, lovsång, spotify.

for sure.

Att lägga sig i sängen med en god bok, en godispåse och ett glas pepsi, det är bland dem bästa sätten att avsluta fredagskvällen på.


coolaste tjejerna i stan.

Idag har jag och flickan på bilden nedan åkt skolhiss.
Allis och jag är nu officiellt de coolaste brudarna i stan.
Bara så ni vet.


så himla klockrent.

[Efter brandövning.]
"Viveka, what is happening?"
"I'm on fire!!"

höstplugg och höstsms.

Oj, vad duktig jag känner mig. Hela kvällen har gått åt till plugg. Jag har pluggat och smsat med fina flickor. Det är min kväll ungefär. Jag tycker att det är så himla mysigt. Det är något speciellt med sms på hösten. Speciellt långa sms. Den som vill glädja mig i höst får gärna skicka långa sms. Långa sms värmer en frusen flicka. Så det så. Sms är en fin uppfinning trots allt. Jag vill även påpeka att jag under denna kväll börjat blöda på fingret för att jag skrivit så mycket. Det kan ju ha att göra med att jag biter på mina pennor, vilket gör dem väldigt osköna att hålla i och då uppkommer det lättare jack i fingrarna. Illa, illa. Nu ska jag återgå till industriella revolutionen ett tag innan jag beger mig till sängs. Snart är det helg. Åh, ljuva helg (säger jag som varit i skolan en dag i veckan hittills, haha). Over and out.

Majken med Bajken, that's me!

Imorgon ska jag tillbaka till skolan, trots att jag kanske inte riktigt är helt frisk. Hostan är lika hemsk men aja, man får ju ta och kriga lite. Jag borde egentligen ägna kvällen till pluggande så jag antar att jag får dra mig dit så fort jag publicerar detta inlägg. Jag har verkligen inte tid för detta. Jag får väl helt enkelt dyka ner i historieboken. Over and out.

Emma Pemma Finis Femma


14 år, inte illa. Puss!


sjukling

Ännu en gång så har jag dragit på mig en hemsk förkylning. Jag går på nässpray, halstabletter, hostmedicin och alvedon just nu. Och jag mår ändå jättedåligt. Så det blir ingen skola för mig imorgon. Jag önskar verkligen att jag kunde ta mig till skolan, det finns inget värre än att missa en massa lektioner. Så känns det i alla fall när du tvingas vara hemma. Imorgon tänker jag se på Mamma Mia för den får mig att känna mig levande och frisk. Mamma Mia och Sound of Music är de enda filmerna som får mig att känna mig frisk när jag är som sjukast. Musikaler är feel good på hög nivå. Åh, vad jag önskar att jag hade mörk choklad just nu. Mörk choklad är den bästa medicinen mot förkylningar, om man bortser från musikaler alltså. Vilket konstigt och onödigt inlägg detta blev. Ett finare och bättre inlägg kommer förhoppningsvis imorgon. Nu ska jag begrunda spotifyspellistor och försöka göra den ultimata höstlistan. Over and out.

kulturnatten

Idag trotsade jag min hemska förkylning och begav mig in till Luleå för att gå på kulturnatten. Dagen tillbringades med Linnea och Julia. Vi sålde våfflor, sjukt gott. I alla fall så hade jag otroligt trevligt sällskap de timmarna vi spenderade tillsammans. De bjöds på fin sång i EFS och olägliga skrattanfall. "King" och "Kan du köpa bananer." förklarar kanske ingenting men jag hade fruktansvärt ont i magen av allt skrattande. Kulturnatten är verkligen det finaste som anordnas i Luleå på hela året, så det så. Over and out.
"Vad vill du mig?"

Jag har haft en helt awesome kväll. Bilden nedan får sammanfatta min kväll. Temat var "ur mormor och morfars garderob". Jag och Joel lyckades riktigt bra må jag säga, haha. Kvällen bestod av skratt och sötsaker. Godis i mängder lyckas det alltid bli på dessa ungdomskvällar. Och jag tycks alltid lyckas förlora i biljard mot Anders. Jag börjar alltid skratta så tårarna rinner när jag ska spela biljard. För han är galet duktig medan jag chippar över biljardbollen så den åker ner på golvet. Inte så bra kanske, nej. Men vi låg lika ett tag. Victory. I mina ögon i alla fall. Förhoppningsvis så åker jag in till stan imorgon och går på kulturnatten. Så himla värt. Men å andra sidan så är jag galet sjuk och jag borde kurera mig. Men jag vill verkligen, verkligen på kulturnatten. Dilemma, I know. Nu tänker jag sova på saken, over and out.

bäst.

"And now aquarius. The AGE of Aquarius!"
Det är vid såna där tillfällen jag inser hur himla bäst engelsklärare vi har. Awesome.

EPA-dagar i mitt hjärta.

EPA-dagar är verkligen the new shit. Jag vet inte om det bara var jag men det är helt klart den bästa skoldagen. Hör och häpna, jag hade inte ens ont i huvudet när jag satte mig på bussen i eftermiddags. En riktigt bra dag alltså. Elevens val på morgonen var så där seriös som den brukar vara. Någon borde verkligen räkna hur många gånger vi säger fika på en lektion. Det känns som att det är centrala temat i vår undervisning, åtmintsone om vi får bestämma. Vi hade också en vanlig lektion, NO. Efter lunch var det dags för det nya tillskottet till vårt schema, EPA-timmar. Vi hade två timmar då vi fick jobba med valfritt arbete i valfritt klassrum. Denna valfrihet ledde till en del lärardissar men they'll get over it. ("Hejdå då, Denise.") Interna skämt passar sig inte på bloggar, jag vet. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Som sagt, EPA-dagar är det bästa påhittet Bergskolan har kommit på någonsin. Over and out.


några små rader om hösten.

Som ni vet så är hösten något som ligger mig nära om hjärtat. Och nu är hösten på inkommande. Löven ändrar färg och fåglarna flyttar söderut. Solen börjar gå ner tidigare på kvällarna och på morgonen är det blött i gräset. Förkylningarna kommer över oss alla. I klassrummen så snörvlar och hostar eleverna. Det är nu suget efter te blir, om möjligt, ännu större. Det är årstiden som är perfekt för långa promenader med fina vänner. Årstiden med stickade koftor och vantar. Förra hösten var det denna låt som spelades gång på gång. Vilken låt som blir denna hösts repeatlåt återstår väl bara att se. Men som sagt, hösten är här och jag älskar det.


illness.

Under skolveckorna så tycks jag aldrig finna tid till att blogga. Nu är det återigen onsdag och som ni kanske vet så tycker jag verkligen om onsdagar. Denna onsdag var inte helt fel den heller. Morgondagen är vår första EPA-dag så vi får se hur organiserat det kommer bli. Hela skolan kommer springa omkring som yra höns, men jag måste säga att det känns som en ganska avslappnande dag ändå. Och sånt är ju aldrig fel. Just nu sitter jag och dricker te för att mildra halsonten. Ja, jag är sjuk igen. Jag tycks vara sjuk mest hela tiden. Jag är hjärtligt less på det. Så det blir ingen träning för mig imorgon, och ingen match på fredag heller för den delen. Jag tänkte försöka sova många timmar i natt så jag borde väl dra mig mot sängen.

RSS 2.0