Vår i luften

Våren. Jag kliver av bussen klockan sex på kvällen och det är ljust ute blå himmel asfalt under fötterna. Jag plockar fram den röda baskern lyssnar på the Smiths blir berusad av vårluftens dofter. Letar glittriga strumpbyxor skrattar hos skolsyster får en ny kompis i korridoren. Har stor miljökunskapsinlämning men stannar på stan fikar i timmar promenerar bland finaste husen. Har finaste helgplanerna ler åt Paulinas sms lånar Hemingway på biblioteket. Vår i luften vår i luften.

Hemavan

Åker skidor, sjunger, pratar, skrattar, pluggar historia mest hela tiden, dricker varm choklad och thé, busar, läser Märta Tikkanen, twittrar, mmsar bilder till Emilia och har det så himla bra bara.

Vad gör du nu för tiden?

Äsch, jag är väl mest på litteraturfestival i Umeå. Blir hälsad på av författare så att kulturtanter avundsjukt blänger på mig. Jag sitter på golvet och lyssnar på föredrag om nordisk kvinnolitteraturhistoria. Jag slänger mig spontant ner bredvid tre fantastiska kvinnor (författare, litteraturvetare, feminister, ni vet) på lunchen. Jag får böcker signerade med kramar och blommor. Jag funderar över litteraturens väsen och skriver brev. Lyssnar på Monika Fagerholm, Märta Tikkanen, Horace Engdahl, Gerd Brantenberg, Ebba Witt-Brattström. Jag umgås med världens bästa Andrea en massa och vandrar omkring i Umeå. Jag läser Elin Wägner och Sylvia Plath. Jag fnissar okontrollerat och längtar efter att få rapportera om helgen till min engelsklärare. Jag pratar feminism och litteratur och annat viktigt mest hela tiden och tänker inte det minsta på matematiken eller miljökunskapen. Jag lever livet, ni vet. Det är vad jag gjort sen i torsdags - levt livet på litteraturfestival. Det är vad jag gör nu för tiden. Eller vad jag gjorde kanske. Nu ska jag tillbaka till skolans värld: plugga historia, skriva rapport, formulera argument mot fosterdiagnostik, vakna tidigt, läsa i korridorerna och pladdra med klasskamraterna.

Saker jag gör istället för att blogga:

Promenerar i vårsolen med the Smiths i hörlurarna. Bakar sockerkaka. Pratar till halv tre en vardagsnatt. Äter middag på Max två dagar i rad. Ser stumfilm på bio. Argar upp mig över genusstrukturer inom skogsbruket. Stryker klänningar. Sover länge på morgonen. Jazzar till Monica Zetterlund. Får fina sms från Paulina. Äter ost och kex med fina personer. Har allvarliga samtal i övergivna klassrum. Sjunger kvinnokampsånger. Lagar alla mina strumpbyxor på en gång. Twittrar. Låtsaspluggar en hel dag. Hittar drömprojektarbetet. Och så vidare.

Kvinnodagen

Vi sjöng kampsånger, satte upp flygblad, var på bästa kvinnodagsmötet och lyssade på fantastiska föreläsningar, diskuterade och hade bästa kvinnodagen helt enkelt. Så viktig dag.

RSS 2.0