Mamma <3

‎"En grundläggande omständighet är den att en mamma alltid tas för given, hon måste vara där annars går det inte." - Bodil Malmsten
Jag har skrivit lite om mamma här och här. Idag firar vi henne med Elvisfilmer och en hembakad tårta. Mamma är bäst. Hoppas att ni alla tar hand om era mammor idag. Om inte, läs detta. Återigen, ingen är finare, bättre eller roligare än mamma. Älskar henne så.

Kemi kemi kemi

Om tre dagar har jag det största provet jag någonsin varit med om tror jag. Jag har slutprov i Kemi A och jag vill verkligen inte plugga. Jag har ingen som helst koll på dipoler eller energi. Jag blir mer och mer stressad för varenda minut jag spenderar framför facebook, twitter eller bloglovin. Åh herregudihimmelen må detta gå vägen på något sätt. Jag vill inte plugga. Jag vill bara ha sommarlov. Jag vill cykla på min rostiga cykel med bara ben och gå på picknick på en undangömd äng. Jag vill dricka thé på altanen och äta långa frukostar. Jag vill inte vara sjuk längre och jag vill bara få det här kemiprovet ur världen.

He punched the highlights out of her hair!

Jag har just sett Scott Pilgrim vs. the World och det är en helt fantastisk film. Jag är alldeles förälskad i Ramona Flowers som är en av de coolaste filmkaraktärerna jag vet. Så himla bra film på alla sätt och vis. Den är ungefär så bra som en film kan bli. Så otroligt fantastisk, jag dör. Se den, nu nu nu!
(bildkälla: niotillfem)

Livet!

Spenderar timmar efter nationella provet i matematik på finaste bästa biblioteket. Jag dricker kaffe och läser i min soffa. Går till bussen med överskott på glada känslor och en biblioteksmugg (som är den finaste jag äger, tack tack tack). Världens finaste bibliotek. Finns inget bättre sätt att fortsätta en annars matematikfylld dag. Så fint så bra.
Jag sover i soffan, ser på Golden Girls på youtube och köper fantastiskt mycket glass hos glassbilen. Jag firar det mest fantastiska provresultatet jag någonsin fått med att promenera till biblioteket med Belle & Sebastian i lurarna, byta böcker (det är ju bokbytardagen!) och låna Meteorer (för jag vet inte vilken tur i ordningen). Nu lyssnar jag på Monica Zetterlund, dricker thé (som bilden skvallrar om) och tycker allmänt synd om sjuka mig. Det har regnat konstant idag. Det är nog det finaste vädret jag vet. Jag älskar regnet trots att det var det bedrägliga regnet som gjorde mig sjuk och som tog min röst ifrån mig. Jag älskar älskar älskar regnet. Det är så himla vackert.
Sommarlovet närmar sig med stormsteg och det känns i hela kroppen. Atmosfären i skolan är förändrad och allteftersom blir man klar med en kurs efter den andra. Det är nog den bästa känslan som finns. Att vara klar. Sommaren närmar sig och jag har fått klartecken för ännu en sommar på dagis. Det är nog det bästa jobbet man kan ha. Så himla fina barn. Allt är så fint och så bra trots att min röst och min ork är som bortblåst. Livet är så himla fint och bra.

nu stryker vinden genom trädens höga kronor

"Läser Allt på altanen i vårvärmen & ny klänning. Två blonda damer hoppar på min studsmatta. Älskar dem så."

Kärlekens och kravallernas sommar

Jag har ännu en gång läst en sån där bok som jag inte riktigt kan hålla för mig själv. Just Kids av Patti Smith. Den handlar om Patti och Robert Mapplethornes ungdomsår i New York. Den är så himla bra och den går verkligen inte att lägga ifrån sig. Den var så otroligt vacker och mot slutet väldigt sorgsen. Sydsvenskans recensent sa att den borde sättas i händerna på alla unga som drömmer om att ta sig någon annanstans och det är precis så det är. Jag önskar att jag hade pengar nog att köpa den här boken till varenda elev på min skola. Alla borde läsa Just Kids, så bra är den. Jag har läst så mycket bra böcker på senaste tiden att jag börjar blir bortskämd nu, fin känsla.
om skivomslaget till Horses
Så himla himla fint.

Walpurgis Nacht

Jag spenderade valborgsmässoafton med Daniella. Vi gick till Klöverträsks fina valborgsfirande och tittade på majbrasan och gick tipsrunda. Vi begav oss sedan hem till Daniella för ett parti alfapet. Strålande spel, verkligen. Vi smaskade på en massa gott och drack thé. Sådär fint och lugnt som valborgsmässoafton ska vara.
Bortsett från att fira valborgsmässoafton så fyller jag mina dagar med ord, ännu en gång. Våren bara kastade sig över Klöverträsk i år och det tackar jag för. Våren tog med sig ljuset. Detta fantastiska ljus som ger mig livskraft och ork som inget annat. Jag orkar leva utanför min lilla pluggbubbla också. Jag läser som mig själv igen. Jag orkar öppna böcker och jag orkar promenera. Jag orkar allt det där som får mig att må så himla bra. Dessutom så skriver jag historierapporter om kvinnorörelsen på sjuttiotalet och läser om triglycerider och karboxylsyror. Livet flyter på rätt bra även om natur, som så ofta, känns lite för mycket. Jag överlever dock. Livet är så mycket mer än skolan, faktiskt. Just nu längtar jag så efter denna termins slut. Jag vill spela alfapet i stadsparken, gå på picknick, cykla, läsa, promenera genom byn barfota, pussa på dagisbarnen under sommarjobbsveckorna, äta frukost utomhus och plocka blommor vid vägkanten. Jag vill slippa tänka på transfetter och källkritik. Snart snart snart.

RSS 2.0