grattis finaste mor.

Idag fyller min kära mor år. Min mor. Det är ju svårt att kort förklara sin mor. Men min mor är fotbollsresor. Elvis Presley. Stora thékoppar. IKEA. Promenader. Glass. Den här låten. Tomas Ledin-fyllda sommarbilturer. Inredningsprogram. Allt i Hemmet. Tonårssovmornar. Liftturer. Skidåkning. Mitch Albom. Kevin Costner. PSI. Långfärdsskridskor. Allt detta är ju så klart ytligheter. Jag skulle kunna dra en massa fina anekdoter om min mor. Jag skulle utförligt kunna berätta om hur fin humor hon har. Jag skulle kunna berätta om hur finfinfin hon är och hur mycket jag älskar henne. Men ord räcker inte till. Hon ställer upp, vilka tokigheter man än kan ha fått för sig. En av de finaste sakerna med min mor är dock att hon skrattar åt sina egna skämt. Det är så ofantligt charmigt. Och åh, hur förklarar man en mamma? Hon är ju just det. Mamma. Det går inte riktigt att förklara. En sak är dock säker. Jag älskar dig, mamma.


Wherever you go, you take me, too
Whatever I know, I learn from you
Whatever I do, you taught me to do
I am your child


Bodil Malmsten

Idag var det en exakt månad sen jag öppnade min första Bodil Malmsten-bok. Jag hade dragit på mig lite feber på idrotten så jag spenderade eftermiddagen i skolans vilorum. Där slukade jag De från norr kommande leoparderna. Sen den dagen har jag läst sex Bodil Malmsten-böcker och på månadsdagen öppnar jag den sjunde. Lika förväntansfull som inför varje bok av henne. Jag vet inte hur jag ska kunna beskriva Bodil och hennes böcker. Det går inte. Men åh, det enda jag kan säga är att hon är otroligt bra. Läs läs läs läs!

källa: bodils facebookgrupp

vårspellista


jag har gjort en liten vårspellista som ni kan få.
klick!
jag vill verkligen ha vår nu. lite värme. lite sol. och gärna asfalt. jag vill cykla. jag vill dra iväg på en cykeltur med joel och bara känna våren i luften. jag vill kunna ta långa promenader igen. utan att frysa ihjäl. jag vill sitta utomhus och läsa. kom nu nu nu.

woho, Erica!

Just det! Ni kanske ser att jag har en ny header. Och ny design. Och ja, ett stoooooooooooort tack till finaste Erica som gjorde headern. Ni hittar henne på http://www.dansikonfettiregn.blogg.se. Jag bloggar en annan gång. Tusen värmande vårpussar!

:(

IBLAND HATAR JAG BLOGGDESIGNER.

du är kärleken.

Above all powers, above all kings
Above all nature and all created things
Above all wisdom and all the ways of man
You were here before the world began

Above all kingdoms, above all thrones
Above all wonders the world has ever known
Above all wealth and treasures of the earth
There's no way to measure what you're worthYou took the fall
And thought of me
Above all

here comes the sun

ibland längtar jag bort. bort till en ljusare årstid. cykelturer. fötter på styret. långa barbenta promenader. picnickar på ängar i klänning med belle and sebastian. kvällar i tält. gräs som kittlar tårna. solblekt hår. solglasögon. barfota dagar. jordgubbar i stadsparken. skrattfyllda varma kvällar. midnattssol. ängssamtal. stadsturer. utsikt över luleås tak. tantcyklar. leende cafébesök. läsdagar i solsken. total frihet. gröna vyer. cykelturer till ängskvällar. kom nu nu nu nu.

hänförd

"Oj. Vilken bok. Oj.
Oj. Wow. Fantastisk.
Wow. Oj. Mållös. Oj."
Det skrev jag i min läsdagbok om Hjärtdjur av Herta Müller. Den är så bra. Språket. Själva handlingen. Karaktärerna. Jag tror att jag aldrig har läst något liknande tidigare. Jag har verkligen helt mållös. It took my breath away. Läs den. Man har inte läst förrän man läst denna bok. Det är verkligen så. Jag har aldrig läst något liknande. Jag har aldrig haft en sådan läsupplevelse förut. One of a kind. Helt fantastiskt. Herreminskapare.

hemavan

Förra helgen var jag i Hemavan. En av mina favoritplatser på jorden. Och detta inlägg tänkte jag tillägna Hemavan och helgen vecka 12.

torsdagen började tidigt med avresa nollsex:trettio från min kära by. efter cirka två timmar var vi i sorsele, åh så deprimerande plats, och där åt vi frukost. efter en två timmar till kom vi fram till hemavan. när vi närmade oss så började fjällen att resa sig runt omkring oss och jag kände hur förväntningarna växte inom mig. snart är jag tillbaka tänkte jag lyckligt. bilturen var fylld av musik, läsning och godis så klart. vi kliver ur bilen och ser den röda byggnaden som för mig talar om glädje och lugn. smu fjällgård. när vi kliver in genom portarna, lukten är precis densamma. utsikten är densamma. rummen är likadana. männsikorna är lika trevliga. allt är som det ska. efter att vi fått våra saker till rummet och efter att lunchen ätits upp så kastar vi oss ut i backarna.

inga var nog lika lyckliga som jag och joel. liftturer fyllda av kråkläten, lektioner i att göra roliga läten, skratt, amazing horse och charlie bit me. första dagen hade kanske inte perfekt väder. men det gjorde inte oss något. vi var ju för sjutton gubbar i hemavan. vi hade en hel helg framför oss. kungsliften var inte ens öppen men vi misströstade inte. vi var ju i hemavan. hemavan. hemavan. hemavan.

dag två började så klart med att vi skyndade oss mot kungsliften. utanför smu fjällgård möttes vi av blå himmel. det går inte att beskriva hur vackra fjällen är sådana dagar. obeskrivligt. jag blev inlurad i offpist-åkning. jag vet inte vad jag egentligen ska säga om det. aj är nog ett passande ord. min nacke är fortfarande lite öm efter fallet. och jag har skrapsår på handleden. offpist är inte riktigt min grej. men ack, så fint det var. omgivningen vägde upp offpistskadorna. och pistarna var fantastiska. dessutom lovade kvällen kvällsåkning i vår allas favorit, centrumbacken.

oj, vilken dag det var. oj, vad roligt vi hade. tänk att det kan vara så otroligt roligt att stå på ett par slalomskidor och åka nedför backar. men känslan. åh, vilken känsla. vinden som slår mot ditt ansikte och känslan av att du är i kontroll, det är du styr. att se vyerna. att se de vackra fjällen runt omkring dig. att våga mer och mer. att bli våghalsig. att våga lämna pisten och åka ut på outforskade platser. att våga leva och våga chansa. you should try it.

dag tre kom inte med lika bra väder. dag tre kom med vind. eller nej, storm. femton sekundmeter var det på toppen. vi blåste baklänges när vi sträckte ut våra armar. vi fick kämpa oss nedåt och vi fixk försöka veja för de drivor som vinden lyckats orsaka. och kallt var det. vi visste inte riktigt var man skulle ta vägen. jag frös. det var kanske inte så chockerande men när även joel började frysa då förstod vi att det var kallt. vi begav oss till och med tillbaka till smu fjällgård några timmar och då är det illa. om vi självmant lämnar slalombackarna så visar det på att kylan var totalt outhärdlig.

kvällen bestod av härliga lekar och framförallt härliga skratt. det var ett underbart gäng som var tillsammans i hemavan. det är tur att vi har varandra! och åh, barnen. jag vet inte om det finns några som är så bedårande som de är. kinder som man nästan bara skulle vilja nypa i, leender som kan lysa upp hela världen, skratt som sätter igång allas skratt och en härlig inställning till allt. så fina. så fint. och vid kvällsfikat var det earth hour. alltså blev det en stund av samtal med bara värmeljus. mysigt värre.

sista dagen fick vi ta farväl av ungefär nittio procent av de fina människorna som vi varit med. de hade planerat en hemresa medan vi planerat ännu en dag i backarna. denna dagen var vädret fantastiskt. solen sken. himlen var blå. det var förvisso galet kallt. men bortsett från det så var det idylliskt. när backarna snart stängde så lämnade även vi hemavan. då var det slut ännu en gång. men snart ses vi igen. finaste hemavan. tack för fräknarna och tack för sällskapet. tack för allt.
nu ber jag om ursäkt för detta långlånglånglånga inlägg.

RSS 2.0