Fyrtio dagar kvar (snart sommarlov snart)

Så bra helg. Lunch på waldorf, festligheter, årets bästa predikan, givande kyrkkaffe, glasshäng, födelsedagsfika. Så bra helg.


wrap your troubles in dreams

Ikväll skriver jag min sämsta och tråkigaste rapport någonsin med ett begravningstomt hjärta. Jag vill helst bara ordbajsa fram några sidor om fjällbjörkskogens framtid så att jag kan få återgå till att stryka inför helgens festligheter och twittra. Ps. Det är nog vår på riktigt snart. Ds.

25 april

Besöker facebooketableringen, får höra talas om nya fantastiska funktioner, dricker choklad, äter middag i mängder på Max, besöker gamla högstadieskolan, kramas med gamla lärare, myser i korridorerna där jag gått så många gånger förr och har bara bästa bästa onsdagen.
(Att blogga är en bisak)

femtiotvå

Tillbringar dagen hemma med trött huvud och smärtande hals. Försöker försöker plugga för om femtiotvå dagar infaller sommarlovet. Femtiotvå dagar. Det är inte länge ens. Om femtiotvå dagar är andra året på gymnasiet över. Tanken är hisnande och hoppingivande samtidigt som den är ofantlig sorglig och skrämmande. Annars då? Jag äter mest chipskex, läser senaste Vi läser, köper kjolar, dricker thé, försöker återgå till skolrutinerna, läser Monika Fagerholm och promenerar i skavsårgivande skor.

Länge leve lovet

glittrar om naglarna, fikar med Amanda, sista minuten-köper presenter, snyftar på bussen åt vackra hoppfulla dödsrunor, diskuterar människans ondska kontra godhet i soffor på fina fik, spenderar kvällar över thékoppar, läser Göran Skytte, dansar på asfalterade gator, mejlar, har stickskola, pluggar inte det minsta, har lov och gör precis det jag vill allra mest.

Påskafton

Hur har jag spenderat min påskafton? Äsch, jag har varit på påskfest med mina vackraste vackraste människor. Jag har kramats med mina bästa tanter (ännu en dag), sjungit barnatro, skrattat så jag kiknat, ätit bästa påskmaten, haft the time of my life och så vidare. Mitt hjärta är alldeles slut när jag kommer hem efter aftnar som dessa för inga människor är så älskvärda och fina som elimmänniskorna. Mina favoritpersoner i världen. Trivs så bra trivs så bra.

Långfredagen del två

Är på kyrkan, kramas med mina bästa tanter och farbröder, spelar lp-skivor, svarar på mejl, äter mig proppmätt hos mormor, läser Hemingway, lär mig mer om konst och läser populär historia.

Långfredagen

Skriver ett långt inlägg om hur döden drabbat min omgivning som förvisas till ett worddokument på hårddisken. Skriver att sorgen inte har något språk. Bara sånger och svarta kläder. Vi sörjer inte som dem utan hopp och vi måste älska tills det gör ont. Det skriver jag om men det får ni inte läsa. Sånt förvisas till hårddisken och det med rätta.

RSS 2.0