Det går bra nu

Det är rätt fint ändå. Jag klarar mig gott och väl med två par strumpbyxor och behöver inte stänga jackan på promenaden mot biblioteket. Jag lånar Idlaflickorna och läser kultursidor. Jag möts av en glad och fin skola och gröna saftiga äpplen i elevfiket. Monica Zetterlund spelas i mina öron och skänker mig koncentration under de annars alldeles för, från mitt håll, pratiga kemi- och mattetimmarna. Sitter några minuter i matsalen med den finaste jag vet och kan inte hålla leendet borta på skrattiga, engagerade historiegenomgångar med p3-övergångar. Åh, att äntligen vara klar med kemiuppgifterna och att få en kram. Google translate-battles, finaste skolsköterskan och dessa hissturer. Att sitta i grupprummet och skratta åt hur tokiga, fantastiska klasskamrater jag har. Finaste busschaffören på morgonbussen och en tvåplats till mig och Emelie. Att Joel klarat ut Lego racers och att jag slutar tidigt imorgon. Att bära med sig bioupplevelsen från gårdagen och att livligt diskutera den, Eva Gabrielsson, Helena Bergström och annat efemärt. Att se Egalias döttrar on display på biblioteket, le för sig själv och minnas hur bra Å alla kära systrar! är.

Det gör ingenting att det är kemiprov på torsdag för livet är så mycket vackrare än ett betygsblad med bra betyg. Det är inte allt. Därför tar jag det piano med förhoppningen att skolan då kommer fortsätta kännas lika fin och trevlig som idag. Jag tänker koka thé (, faktiskt öppna kemiboken) och kollektivplugga med eminenta Agnes. En måndag utan melankoli - magiskt och önskvärt även i framtiden.

väntar

Ser på Antikrundan, lyssnar på Monica Zetterlund och läser litteraturanalyser av Ebba Witt-Brattström i väntan på ljusare tider. Väntar på orden och att kunna gå normalt igen. Väntar på orken och peppen. Det kommer väl. Tills vidare ligger jag i soffan och kastar bort viktig pluggtid på litteratur. Ganska okej ändå.


världens bästa

Tror inte riktigt att jag skulle överleva att hoppa omkring på kryckor och att jobba matte och kemi om det inte vore för fantastiska Monica Zetterlund just nu.


Stockholmspepp!


Min stockholmspepp ökar för var dag som går och idag bokade jag en biljett till Idlaflickorna. Vilken helg det kommer bli: på fredagkväll ska jag lyssna på ett samtal mellan Kristina Lugn (!) och andra som medverkar i Idlaflickorna, på lördagen ska jag som sagt se Idlaflickorna på Dramaten och på söndagen ska jag på Enligt Bodil Malmsten. Det verkar bli en rätt komplett helg faktiskt. Idlaflickorna verkar förresten så himla bra.

fina fina Monica


Underbart är kort visades nyligt på tv och åh, vad fin. Det finns ingen som Monica Zetterlund. Så enkelt är det.

Fina fina Eva Gabrielsson

Jag har under kvällen förstärkts i tron på att Eva Gabrielsson ska få det hon kräver av Stieg Larssons arv, speciellt efter att sett Stiegs odrägliga bror på Skavlan och hennes fantastiska medverkan förra veckan. Galet fin människa alltså. Milleniumtriologin kan man nog inte bry sig mindre om än jag gör men jag har fastnat lite för finfina Eva Gabrielsson sedan hon medverkade i Sommarpratarna (hej, bästa programmet någonsin). Det är så gräsligt hela grejen. Jag satt och rynkade pannan under hela Joakim Larssons intervju i Skavlan. Minst sagt rysligt upplevde jag det som. Ville bara säga det, for the record liksom. Hur svårt kan det vara egentligen? Blir bara så himla ledsen i hjärtat. Usch och fy. Heja Eva!

Lite pluggmelankoli sådär.

Jag vet att jag borde borde borde plugga. Jag vet. Den där pluggtörnen finns i hjärtat och det låter sig inte förglömmas, tro mig. Jag orkar bara inte. Jag skulle gärna bege mig till en värld utan en massa måsten. Jag vill bara få läsa mina böcker. Inte skriva analyser och hålla redovisningar om socialdemokratin. Jag vill verkligen verkligen inte. Jag vill inte ha en massa läxförhör och åh, matematikuppgifter som måste göra. Jag vill inte. Jag vill vill vill inte. Därför tänker jag läsa resten av kvällen och strunta i vad jag måste och borde. Faktiskt. Jag ska värna om mig själv ikväll.
(klick!)

Kristina Lugn, mina damer och herrar, Kristina Lugn

She's done it again. Tusen gånger bättre (och lite snällare) än Englund och så där magisk som bara hon kan vara. Här är några kommentarer angående Ranelid vs Englund-fighten:

"Jag tycker det vore mycket bättre om Ranelid skrev. Han är säkert från början en begåvad författare."

"Så fort man är med i Svenska Akademien eller inte intresserad av fotboll och liknande anses man som en jävla översittare. Jag har själv precis som Peter retat mig enormt på den här fixeringen Björn Ranelid har vid Akademien. Samtidigt tycker jag synd om Björn Ranelid, man förstår ju att det han vill är att vara med i Akademien."

"Det är så fruktansvärt synd om Björn Ranelid, han gör sig till åtlöje."

Bästa bästa bästa Kristina Lugn.


hej hej vårterminen

Imorgon återgår allt till det vanliga. Det är dags för tidiga mornar, långa dagar och lite för många mörka timmar igen. Jag intalar mig själv att det ska bli skönt med lite struktur på vardagen och det är väl förvisso rätt sant. Jag vill bara inte behöva sitta i skolan, med huvudvärken och för många ogjorda matematiktal igen. Nej. Nu ska jag inte vara sådan. Herrejisses. Jag har ju massor av fina saker framför mig. Konserter, författarsamtal och (herregudjagdöravlycka) Bodil Malmsten! Det blir ljusare nu. Dagarna blir längre. Hjärtat blir lättare. Det tror jag på (och hoppas) av hela mitt hjärta. Det här ska bli fint. Matematik B ska inte få förstöra mitt liv, min termin. Knappast. Jag ska slåss mot matematiken och komma ut segrande. För övrigt så faller snön fortfarande med jämna mellanrum och mellan snöfallen slår den bitande kylan till. Det gör det lite svårt att motivera sig att öppna dörren på vardagsmornarna men jag gillar det ändå. Jag är rätt välgarderad med tre par strumpbyxor på benen. Bor man i norrbotten så gör man. Det är rätt fint ändå. Jag ska plocka fram mina skidor till veckan och dra ut i spåren. Åh, vad jag saknat det. Dags att återigen spendera tid med kemiboken. (Nej, nu ljög jag faktiskt. Efter mycket övervägande blev utfallet istället att läsa Nelly Sachs. Bra val.)

♥ på Magda & 500 days of summer-leken


diss à la Peter Englund

"Noterar att Björn Ranelid uppmanat mig att följa hans exempel och delta i dokusåpor. Det kommer inte att ske. Däremot har jag inga invändningar mot att han gör så själv. Allt som håller Ranelid borta från skrivandet välkomnas."


åh.

Ungefär det finaste inslaget i världshistorien:

Hittade denna:

på biblioteket och höll på att implodera av lycka. Dessutom fikade jag med Magda och(!) hittade en lp-skiva med Monica Zetterlund - höll på att implodera av lycka återigen. Slutligen begav jag mig till expeditionen och var på planeringsdag. Planerade motioner och annat fint tillsammans med finaste centerpartiet i Luleå. Rätt komplett dag om jag får säga det själv. Nu ska jag koka thé och läsa Ärret efter drömmen ett tag (lycka).

Ring, klocka, ring!


Jag firade nyår i sällskap med eminenta Magda. Vår dag innehöll mat i mängder, listskrivande, samtal och skratt. Innan tolvslaget sjöng Tommy Körberg Fattig bonddräng och smälte Magdas hjärta till en blöt pöl på golvet. Dessutom sjöng Sarah Dawn Finer den där fina Kärleksvisan och jag fällde några tårar, blödig som jag är. Jan Malmsjö var lika charmig som vanligt med sitt hjärtvarmande skratt och sin inlevelse. (Varför de skulle ändra sättet att välkomna det nya året förstår jag inte. Det var inte så himla lyckat faktiskt.) När klockan slog tolv skålade vi och sprang ut i kylan för att se Klöverträsks fyrverkerier. Natten avslutades med att vi låg och pratade till efter fem på morgonen eller så. Enormt värd nyårafton med min strålande vän.
Jag vill för övrigt påstå att tvåtusenelva kommer bli magiskt och händelserikt. Dessutom måste jag bara få uttrycka min lycka över att jag idag bokade en biljett för att se Torgny Lindgren prata om sin nya bok i april. Helt fantastiskt.

Usch och fy för teknik


Efter att ha slitit i mitt anletes svett kan jag fortfarande inte greppa hur jag ska få rubriken (coloursoftheworld) att komma längre ner på sidan. Jag orkar inte bloggdesigner. Den får vara vit. Bloggen är vit och rubriklös. Roligt. Men(!) i dagsläget kan jag ladda upp större bilder. För övrigt får världens bästa Ebba Witt-Brattström stanna i det här inlägget trots att det inte var tänkt så från början.


kära 2011

Hej 2011! Jag önskar mig:
många timmar med mina böcker
en skrivmaskin
MVG i språkämnena
sommarjobb på dagis
CUF Luleå
en fin vårtermin och ljusare dagar
långa promenader
filmmarathon
brev, mejl & telefonsamal
en biljett till Stockholm och Belle and Sebastian med Daniella
att Maud Olofsson sitter kvar som partiledare
att Tomas Tranströmer vinner nobelpriset i litteratur (DET ÄR DAGS NU)
att artonårsgränsen på den där pjäsen jag vill se ska försvinna


i utbyte ska jag:
skriva töntiga beundrarbrev
fira tokiga högtider
vara peppad på skolan
krama mina dagisbarn extra mycket
skriva brev, mejl och ringa mina vänner
dansa och sjunga till Belle and Sebastian
gå på antikvariat och fika på söder
fira nobeldagen mer än vanligt (om Tranströmer vinner alltså)
gå på teater

tack på förhand!
yours truly,
Denise

RSS 2.0