fin musik, i mängder.

Det är så att jag på senaste tiden har hittat en massa superb musik. Så jag tänkte dela med mig av lite av den fantastiska musiken.
You've Got A Friend med det musikaliska geniet Carole King. Jag började lyssna på den (hela tiden) efter att lärarbandet spelat den. Vad finns det att säga egentligen? En otroligt bra låt. Precis som till exempel Where You Lead. Back For Good med The Concretes är ju helt genialisk den med. Lipstick On Your Collar med Connie Francis är en sån där låt som får det att skälva i hela kroppen av välbehag. Och en annan låt som har den inverkan på mig är Crazy med Patsy Cline. Mister, You're A Better Man Than I med The Yardbirds är så där fint 60tals UK pop-ig att hälften vore nog. Forget Me Nots med Patrice Rushen hittade jag på spellistan Roller Disco och jag har inte svårt att tänka mig en massa färgglatt klädda ungdomar dansa till den låten med rullskridskor på fötterna. Superfint. Old Cape Cod får mig att fånigt gå omkring och småle hela tiden. Patti Pages röst är som sent from above. Så himla fin. Sen så går det definitivt inte att klaga på Peggy Lee heller. Fever är en sån där härligt sorglös låt på något sätt. Jag avslutar detta inlägg med en fantastisk låt med Edith Piaf. Padam, Padam och notera hennes härliga accent när hon pratar engelska. Nu ska jag nog försöka att dra mig till sängs. Imorgon börjar en ny skolvecka.
(många låtar är från denna otroliga spellista!)

fin dag.

Usch, vilken fin dag det har varit idag. Jag har hunnit med en hel del och ändå så känner jag mig relativt utvilad. Dagen började med att jag tog mig en långpromenad, i regnet. Fast jag måste påpeka att det bara duggade. Som ni kanske har förstått så gick jag sedan på loppis och där hittade jag som sagt två fina väskor. Skolväskeproblemet är numera löst. Jag har även hunnit vara på två bönemöten. Mysigt, som vanligt. Och jättefint såklart. Det var lite kort om min dag. Morgondagen kommer innehålla kyrkobesök och sen klippning. Och så måste jag göra klart min matteläxa. Ingen mjukstart här inte. Over and out.


loppisfynd.


Dessa fantastiska väskor hittade jag på loppis idag. Jag fick dem båda för ynkliga fyrtio riksdaler. Inte ens en femtiolapp för två riktigt fina väskor. Loppis är bäst.

for the price of a cup of tea.

finns ingen läglig tidpunkt för dödsfall.

En skolvecka har aldrig känts så tung tidigare. Det finns aldrig tid för lite andrum och definitivt inte för tepauser. Så mitt huvud håller på att sprängas varje dag efter skolan. Vi har som sagt följt schemat större delen av denna vecka och jag känner att jag nu börjar komma in i rutinerna igen. Trots att jag knappt kan hålla ögonen öppna på kvällen. Denna kväll tog jag mig en powernap, fruktansvärt skönt. Något jag måste börja göra oftare. Alphan var fin som vanligt. Skönt att det börjar om igen. Morgondagen var det tänkt att vi skulle spendera i stan men jag passar nog det. Jag känner att jag behöver en dag då jag bara tar det lugnt. Så imorgon tänker jag gå på loppis och sen får vi se och jag svänger förbi på kyrkan till någon bönestund. Det fina med bönevecka är att det är så många träffar så man hinner åtminstone på någon. Imorgon tror jag att det är två träffar och vi får se, om jag hinner så kanske jag tar mig iväg på båda. Det skulle vara väldigt skönt faktiskt. Så jag siktar på det. Annars så ska jag försöka ta det lugnt. Ta mig någon promenad och så där. Njuta av helgen helt enkelt.
Måste säga att gårdagen var den bästa skoldagen hittills. Jag skrattade tills tårarna rann och jag hade ont i magen resten av dagen. Det var fint att gå runt och se när sjuorna och åttorna bondade(ja, bondade. Ni vet. Jag måste ju visa att jag är tvåspråkig.). Vi kanske skulle tänkt på att inte ta allt så många snurrlekar men de små snurriga eleverna överlevde trots allt, varenda en. Fikat var väldigt gott, chokladigt. Fast ojdå, choklad var ju bara något som vi speciella fick. Alla laktostoleranta fick typ krämbullar och då väljer jag chokladbollar istället. Anytime. Lärarbandet var charmigt. Jag blir ju som lite stolt över att min mentor är så duktig. Det var i alla fall en riktigt rolig dag. Den hittills bästa dagen i nian. For sure.
OJ, vilket jättenödvändigt inlägg. Ni får ett bättre senare.


Inte okej.

Icket en bra dag. Ville lipa.
Schemat är det värsta jag sett. Och lärarbytena är katastrofala. Och fullkomligt onödiga. Usch, och imorgon börjar vi med schemat. Vill lipa.
Det finns inte mycket mer Bergskolan kunde gjort för att förpesta vårt sista skolår. Ja, jag gillar inte att vara negativ men idag kan jag inte se det positiva. Tyvärr. Så jag ber om ursäkt om jag drar med er i detta negativa tänkande. Jag ska bättra mig. Nu tänker jag lägga mig och sova, det är ingen idé att vara vaken när man är så upprörd.
Usch och fy.
Godnatt.

hej skolis.

Jag sitter här ännu en gång. Denna gång iklädd min pyjamas och bredvid mig står min favoritkopp fylld med välsmakande te. Överallt skrivs det ångestfyllda små texter om hur sommarlovet är slut och att skolan börjar om. När jag sitter här och dricker mitt te så kan jag inte hjälpa att jag förnöjt tittar tillbaka på sommarlovet. Det har varit ett rakt igenom awesome sommarlov. Så jag känner mig inte ens en gnutta ångestfylld över skolstarten. Min sommar har varit underbar men nu är det dags att gå vidare. Det är dags att låta hösten komma och fylla livet med röda löv och stickade klädesplagg. Det är dags att låta skolan komma och fylla vardagen med struktur och ordning. Jag känner mig förväntansfull inför den här hösten. Nu står sömn på schemat.


lättrörd tjej, javisst.


så himla fint.
vill lipa.

men ska sova istället.

monday.


En skolavslutningsbild mitt i allt ihop.
Som ni alla vet så börjar skolan om inom en snar framtid. Och jag tror att vi alla ser på det med olika förväntningar. Och framförallt med olika åsikter. Jag tror dock att jag talar för större delen av elevskaran då jag säger att jag kommer sakna sommarlovet, sena nätter, sovmornar, sommarkvällar med blommor i håret och framförallt ledigheten. Ledigheten som ger oss möjlighet att göra lite vad vi vill. Det finns inget "nej, tyvärr jag måste upp tidigt imorgon, skola du vet". Det finns helt enkelt mer valfrihet och det är ju aldrig fel. Jag känner dock att jag har tagit vara på detta sommarlov och det har varit galet roligt mest hela tiden. Så för mig gör det inte så mycket att gå tillbaka till skolan. Lite struktur i vardagen kan behövas efter tio veckor av sena nätter. Struktur, galet underskattat må jag säga. det ska bli skönt att få lite ordning på saker och ting igen. Snart påbörjar vi vårt sista högstadieår. Vårt sista obligatoriska skolår. Det blir spännande och säkerligen fruktansvärt nice. Jag får helt enkelt se till att göra det till ett bra skolår. Allt handlar om inställningen!


Hey There Delilah


Kalla den utnött men it still takes my breath away.

August, August, August

Sista sommarlovssummeringen. Väldigt jobbigt att skriva dessa summeringar måste jag säga. Säkerligen väldigt jobbiga att läsa också. Men men, ingen har ju tvingat er. Jag har gjort en hel del denna månad må jag säga. Trots att det inte ens gått 20 dagar ännu. Jag började månaden ganska lugnt. Eller okej, den började med Luleåspelen men efter det så var det lugnt. Bortsett från fotbollsträningar och kyrkobesök så gjorde jag inte mycket alls. Jag fotograferade blommor, gick på promenader och så vidare. Jag njöt. Jag njöt och längtade till lägret. Sen kom dagen. Lägerdagen. Dagen jag väntat på. Och lägret var så galet roligt. Defintivt en av de bättre sakerna jag gjort i sommar. Läsa om lägret, det kan ni göra här och här. Underbara dagar, helt klart. Kvällen vi kom hem så kom både jag och Joel fram till att allting var så tråkigt hemma. Efter lägret så tog fotbollen upp stor del av min tid. Fem dagar den veckan hade jag träning eller match. När jag inte spelade fotboll så var jag i kyrkan eller umgicks med lägerfolket. Vi hade en riktigt rolig kväll med bowling, bad och en rundtur i Sunderbyn. Och sen är vi framme vid denna vecka. Sista sommarlovsveckan. Elever över hela Luleå räknar bedrövat ner dagarna och försöker göra det mesta av tiden som finns kvar. Jag har dock tagit det relativt lugnt denna vecka. Lyckats dra på mig en förkylning har jag också. Förhoppningsvis går den snart över. På lördag blir det lägeråterträff i Klöverträsk för tjugoen personer. Vilket påminner mig om att jag borde färdigställa lovsångsmixen. Detta blev en kort summering av Augusti men det får duga ändå. Avslutningsvis så kan jag ju säga att sommaren 2009 har varit sjukt bra.

July, July, July.

Julimånad började med en dag på Lappis. En ytterst bra start på månaden. Min far och jag lämnade hemmet tidigt på morgonen och vi var nog inte hemma förrän tre på morgonen. Men det var värt det. Vi begav oss sedan på bilsemester. Timmarna i bilen spenderade jag genom att lösa sudoku, lyssna på lappis-predikningar och lyssna på musik. Väl framme så använde vi de två dagarna i huvudstaden till att gå på stan och kolla i affärer. Jag satt i några timmar på ett mysigt café tillsammans med trevliga flickor. Låt oss säga att jag troligen aldrig har smakat så god glass som hallonglassen på Monti, fruktansvärt god glass. Efter dagarna i Stockholm så begav vi oss mot Kumla där vi mötte upp med familjen Mattsson för att spendera tid hos våra gemensamma vänner. Där bjöds det på god mat och trevligt sällskap. Vår nästa hållplats var Kvicksund så vi sa adjö till familjen Mattsson och värdfamiljen innan vi ännu en gång satte oss i bilen. I Kvicksund så blev jag mött av en liten flickohand som drog med mig upp på hennes rum där jag skulle hjälpa henne att måla hade hon tänkt. Hela dagen spenderade vi där och det bjöds även där på god mat och trevligt sällskap. Tre fruktansvärt söta barn fanns i det huset. De var så där söta så att man bara ville leka tant och nypa dem i kinderna, ni vet? Anyways, efter besöket där så åkte vi till hotellet i Norrköping. Ett artsy hotell med fin hiss. Efter en god natts sömn så satte vi soo i bilen och navigerade oss fram till Kolmården. Fullt av såna där djur som man inte direkt stöter på hemma i Klöverträsk. Vår sista anhalt på semestern var Ljungby. Ett samhälle i Småland. för mig var det höjdpunkten på resan. Det var riktigt trevliga dagar vi spenderade i Ljungby. Jag låg i gräset . Jag spela fotboll med Joel när mörkret lagt sig över Småland. När det var så där mörkt så var det förödande att gå barfota. Ni vill inte veta hur många sniglar jag råkade trampa på. Usch och fy. Efter trevliga dagar i Småland så satte vi oss i bilen ännu en gång. Denna gången siktade vi på slutstationen. Klöverträsk. Det går inte att beskriv välbehaget jag kände när jag var hemma i lilla, folktomma, tysta Klöverträsk igen. När vi kom hem från bilsemestern så gick jag på bio med Daniella. Vi såg Harry Potter and the Half-Blood Prince. Helt okej för att vara en Harry Potter-film. De brukar aldrig nå upp till my expectations. Nu var den i alla fall närmre att nå dem än tidigare. Jag umgicks med Kristin också. Vi balanserade på stegar över bäckar och hoppade omkring på stenar. En filmkväll med Madeleine har jag även hunnit med. Det förtärdes Ben and Jerry's, godis och annat gott. Trevlig kväll, ytterst trevlig. Tältade, det gjorde jag också. Men det kan ni läsa om här. Näst sista dagen i julimånad gick jag på Luleåkalaset med mina kära vänner. Riktigt trevligt att återse de flickor som jag umgåtts alldeles för lite med denna sommar. Under julimånad så har det även blivit många cykelturer till badstranden. Jag och Joel har varit riktigt coola och liftat med Emelie (som kört fyrhjuling) och sen åkt ner för hela byn med fötterna på cykelstyret. Så coola är vi i Klöverträsk.

Ljungby i mitt hjärta.

"Är det kämpigt?"

Att cykla hem i regnet är något som många ogillar. Men jag älskar det. Visst, man blir dyblöt och jag kommer säkerligen bli förkyld men det är värt det. Jag mötte en annan cyklist (fullkomlig anonymitet) som frågade mig just det som jag döpte detta inlägg till. "Är det kämpigt?", men jag tror faktiskt att hon syftade på att min cykel är ganska värdelös när det kommer till växlarna. Varpå jag svarade "Lite, men jag får försöka cykla ifrån regnet!". Det var kanske inte det lättaste men jag försökte i alla fall. Jag skrattade i princip hela vägen hem. Bubblade av glädje. För det regnar. Jag älskar regnet. Jag älskar hur blommorna tacksamt får blöt jord så att fotosyntesen kan fortsätta. Jag älskar hur grodorna förnöjt kväker. Jag älskar lukten av regnblött hår.
Nödvändigt inlägg, jag vet.

June, June, June.

Den 12e Juni så sjöng vi "den blomstertid nu kommer" och niorna sa adjö till högstadiet, för gott. Vi hade skolavslutning med andra ord. En tårfylld förmiddag med strålande sol och uppklädda elever. Bussresan hem var minst sagt intressant. Joel lyckades med bragden att ta säkerligen ett hundratal bilder på några få minuter. Samma kväll så tog jag och Emelie oss en examenspromenad där vi pratade om allt mellan himmel och jord. Senare den kvällen så gick även jag och Madeleine på en promenad fylld av prat. Dagen därpå deltog jag i tjejjoggen men mitt krångliga knä hindrade mig från att springa hela vägen. Första sommalovsveckan så spenderade jag mycket tid i solen. Jag satte mig på vår altan i solskenet och tog med mig min fars laptop. Laptopen stod skyddad under en filt och jag kunde tack vare den lyssna på predikningar från Nyhemsveckan. På kvällarna så satte jag mig ned vid datorn för att se livesändingarna av kvällsmötena och även nattmötena. Ofta hade jag träningar som hindrade mig från att göra det men det fanns åtminstone en eller två dagar då jag kunde göra detta. Daniella fyllde myndig och det var midsommar. Midsommarhelgen spenderades i Arnemark. Det blev inte många timmars sömn den helgen. Vi var där till efter tolv varje natt och morgon därpå var klockan inte mycket när Anders stod utanför huset med den röda och lånade bilen. Det var bra möten och jag hade bra sällskap. Jag, Emelie och Joel hittade alltid något att göra. Om inte annat så kunde vi i alla fall försöka oss på fotbollsspelande med de där midjehöga barnen. I alla fall så är Arnemark ett måste nästa midsommar. Någon gång efter midsommar så tror jag bestämt att vi cyklade ut på ängen och hade en födelsedagspicnick för Daniella. Det var Piteå Summer Games också. Det kanske inte gick bäst för oss men det var trots allt en härlig helg. Juni avslutades med en tur på stan med Madeleine och en kväll i Storforsen. I Storforsen så kunde man den kvällen se två ungdomar som halkade omkring på hala klippor och sedan ramlade i vattenpölar. De där två ungdomarna gick även på upptäcktsfärd bland alla forsar och sen hängde med huvudena utanför klipporna. Det var en fin kväll med vackra ting runt omkring oss må jag säga. Det var sista dagarna av Juni som jag hade så lång lugg att jag fick sätta upp den med en klämma. Vilken resulterade i att min panna för första gången blev brun. Min pannlugg har i vanliga fall hindrat det från att hända. Det var alltså första månaden av mitt sommarlov. En riktigt underbar månad kort sagt.illa.

Jag tänkte att en summering av mitt sommarlov kan ju inte vara allt för svårt att skriva. Så jag började kolla på bilder, läsa inlägg från min gamla blogg, kolla på bilddagboken, facebook och så vidare. Jag kom fram till att, det kommer bli svårt. För det har hänt så mycket. Jag har så många minnesvärda dagar som jag vill nämna. Så jag tror att jag kommer göra summeringen månadsvis. De följande inläggen kommer bli helt ointressanta och orelevanta för er som inte umgåtts med mig denna sommar. Men jag ska försöka att göra så att inläggen ska bli åtminstone förståeliga för alla. Nu har jag förberett mig för en stunds skrivande. Jag har öppnat mitt fönster för att få lite frisk luft och bredvid mig står en stor tekopp. Så det är bara att köra igång. Coming up: tre summeringar!

höst.

Ja, snart är hösten här.
Hösten som tar med sig skolstart.
Jag tror att det kommer bli ett intressant år, säkerligen stressigt men förhoppningsvis givande. Men det var inte det jag ville poängtera i detta inlägg. Det jag tänkte poängtera är att hösten är ju helt okej. Jag längtar nästan efter att se hur löven blir röda och känna hur det är så där kyligt i luften men inte riktigt kallt ännu. Det finaste som finns på hösten är att ta på sig tjocksockar, koka sig en kopp te och läsa en bra bok. Eller, det kommer nog på delad första plats med att ta en promenad och titta på alla vackra löv med en kär vän och sen komma in och dricka en stor kopp te för att återfå värmen. Den gemensamma nämnaren är bevisligen te. Det är värt att vara ute i kylan eftersom man vet att man har en tekopp som väntar på en när man kommer hem. Det kommer bli en fin höst, det har jag bestämt. Det blir Go! Luleå, ungdomssamlingar, Thank God it's Friday, lägerträffar und so weiter. Det kommer bli en rolig höst. Det är inställningen som räknas. Så det så. Helt allvarligt så hoppas jag på en underbar höst och det mesta pekar mot det. Fina planer och fina vänner, det kan inte bli mycket bättre.


Hillsong!

Vill dela med mig av några underbara lovsånger från Hillsong.
 
So take me as you find me
All my fears and failures
Fill my life again


So close I believe your holding me now
in your hands I belong.
 
You go before me, You shield my way.
You hand upholds me and I know You love me.
 
So blessed I can't contain it.
So much you got to give it away.
 
My Shelter, Strong Tower
My very present help in time of need

Enough för denna gång.
Fina låtar som berör och gör mig glad!
God bless!

att få skjuts på cykel.

Jag har haft en fantastiskt rolig kväll tillsammans med lägergänget.
Men nu hinner jag inte riktigt blogga.
Sängen kallar. Om nio timmar hade jag tänkt att befinna mig i kyrkan och då är det ju väldigt bra om jag hinner sova innan dess också.
Ni får en bild på oss coolingar innan jag beger mig till min underbara säng.
 

angående blommor, ännu en gång.

Jag älskar att fotografera blommor. Att slå på iPoden och sen gå omkring och ta kort samtidigt som man nynnar på någon fin lovsång. Oftast är det Hillsong. Men det slutar alltid med frustration. Som jag så många gånger sagt så älskar jag blommor. Jag tycker att blommor är bland det vackraste som finns. Och jag blir så frustrerad, för jag tycks aldrig lyckas fånga den där skönheten. Folk säger "men åh, vilken fin bild!" men själv är jag alltid lika missnöjd.
Bilden kanske blev bra, men den lyckas aldrig fånga den där skönheten som är fullkomligt breathtaking. Jag försöker och försöker men lyckas aldrig.
Jag kanske tittar för noga men fotografier kan aldrig tillfredställa mig när det kommer till blommor. Det är bara in real life som jag tycker att man verkligen ser den där skönheten. För en del av skönheten ligger i livet man ser i blomman, småkrypen som kryper omkring i den och hur den ändras hela tiden. På grund av vinden, solljuset, temperaturen, ni vet. Det är något man inte fångar på bild.
 

Klöverträsk i mitt hjärta.

I måndags städade vi på gatan. Röjde upp sly und so weiter.
Jag kom fram till att jag älskar att vara ett byabarn. Att jag älskar att bo i en by.
Vad gjorde vi? Jo, bortsett från att hjälpa till med upprensningen så åkte vi släpvagn, fyrhjuling, sjöng så att det hördes ner i hela byn och hade allmänt roligt. Sånt där som man bara kan göra om man bor i en liten by.
Det är bara då man kommer på tanken att i kör sjunga "Hej, hej Monica" när man sitter på en släpvagn och kör förbi grannen med samma namn.
Det är bara då man radar upp sig för att sjunga "Vi lurar små barn" när glassbilen kommer.
Det känns så fritt, hämningslöst nästan.
Jag uppskattar tystnaden, de trafiklösa gatorna, närheten till naturen.
Det är underbart att kunna sätta sig på gräsmattan med en god bok och det enda du hör är kossorna råmanden. Det må kanske inte vara det vackraste att höra men kossornas råmanden tillsammans med fåglarnas kvitter ger det hela en lantlig och mysig känsla. (Råmanden, säger man ens så?)
Det är fantastisk att slippa möta bilar hela tiden, att slippa hålla sig på sidan av vägen. Det är lovely att kunna gå mitt på vägen om det är det du känner för. Bilarna finns ju men jag kan ju inte påstå att det är trafikerat precis.
Och närheten till naturen, det är ju aldrig fel. Från mitt hus kanske det är ett tiotal steg till skogen. Jättemysigt att kunna ta en skogspromenad om du vill. När du vill. Men undertecknad brukar undvika skogspromenaderna pga sin rädsla för ormar.
Jag gillar att känna alla. Att vara igenkänd.
Jag skulle känna mig identitetslös i större samhällen.
"Sometimes you wanna go where everybody knows your name."


även solen har fläckar.

"Denise, du säger ordenkligt."

Puss på Emma Pemma Finis Femma.

lägerkollage.

Nu är det så att jag har blivit ombedd att göra fler kollage från lägret eftersom de jag lade upp på en annan sida var väldigt uppskattade tydligen. Så här kommer lite fler bilder från lägret. Detta inlägget är nog ganska ointressant för alla som inte var där så detta inlägg är tillägnat alla lägerdeltagare och ledare. Usch, vad jag saknar alla.

Melissa och jag, samarbetsövning, nattbad, Paulina vid elden!
Promenad från badet, Jävre, en självklarhet, Galactic!, en lite småtrött Calle.
Alfred, delar av Galactic, Jonathan, såpabandy!

Melissa och Filip, ingen kommentar, Filip, Joel!

SAMMY, SAMMY OAK!

Låt oss kalla detta för efterfesten, eller hur?
 
Grymt roliga bildserier togs!

Behöver jag ens säga något?

wawawawoom!

Lägret var en underbar upplevelse. Fyra galet värda dagar.

Många vänner har man fått under helgen. Och självklart har man lärt känna gamla lägerkompisar bättre. Det känns som att vi under dessa dagar gått igenom det mesta tillsammans. Vi har skrattat, gråtit, bett, sjungit, kramats, badat, busat, fotat osv tillsammans. Det var verkligen fyra roliga och minnesvärda dagar. God mat serverades och bra samlingar hölls. En eloge till ledarna för utan dem hade lägret aldrig lyckats. Vi lärde känna Ingalunda, Någorlunda och Annorlunda i de sketcher som vi fick se under helgen. Och vi fick veta att nåd faktiskt inte bara handlar om kakor. Intern skämt passar sig inte på bloggar, jag vet. Jag ber om ursäkt. Vi spelade gitarr och sjöng lovsånger, en eloge till Isak som kompade till Ropa till Gud. Och även till Karin som höll i all sång bortsett från den. Och till Urban som spontankompade efter bönen sista kvällen. Och självklart så kan Ted få en eloge också som höll i sången för Syd. Och bilder togs i mängder. 1314 bilder togs under lägret. Varav jag tog ungefär 100 bilder, Filip tog väl kanske 600 stycken och resten tog Jonathan, Joel och girlsen. Och Elias förstås. Det verkade som att min kamera blev lite av en attraktion för alla nord:are. Många bildserier av "misshandel", det må ha varit fejkad sådan men ändå. Och bildserier av en Jonathan som äter korv. Och en Jonathan som gör grimaser. I alla fall så har det varit underbara dagar med jättefint väder. Umgänget var det bästa. Fina pojkar och flickor måste jag verkligen säga. Jag vet inte vad jag ska säga, bortsett från att det var hur himla fint som helst och att jag saknar alla redan. Nu kommer några bilder som får illustrera helgen för er som inte orkar leta upp mig på facebook.

Kvällssamlingarna i mitt hjärta.

God mat som sagt! (Albin gillar efterrätt!)

Fina flickor.

Benja har skills!

Barnaga på hög nivå, haha.

Sötaste killen i världshistorien.

Arnemarkslägret 2009.


Inte en enda pinal.

Egentligen så vill jag ta en kvällspromenad men jag vet att min mor inte gillar att jag är ute och går själv i "mörkret" trots att vi bor i Klöverträsk. Hon är nog klok som håller mig borta från nattliga promenader utmed gatorna i Klöverträsk (wow, fyra stycken tror jag bestämt, eller är det tre?). Onsdagar är underbara. Jag vet inte varför men onsdagarna i mitt liv tycks alltid bli lyckade.
Dagen spenderades på stranden, där jag lyckades halka på bryggen och ramla i vattnet och skrapa upp knäna ordentligt. Kanske inte så lyckat men annars så. På kvällen var den bön. Första efter sommaruppehållet och vi var fantastiskt många, åh ljuva ironi. Tre stycken var vi till antalet. Men trots det så var det en otroligt trevligt timme som spenderades i kyrkan (som luktar så där kyrkigt som bara Pingstkyrkan i Klöverträsk kan). Det var fint i alla fall. Sen blev det golf för hela bunten. Ja, golf. Jag spelade golf. Fast på var egna lilla golfbana på skolan. Golfbana kanske inte är rätt ord, vi satte ut peggar på några ställen och försökte träffa en liggande konservburk. Men det funkar det med. Den andra omgången så, tro det eller ej, kom jag på delad förstaplats. Say what? Men så var det.
Ikväll (tekniskt sett) börjar lägret och håller på till på söndag eftermiddag. Underbart. Jag har längtat galet länge och snart är det äntligen dags. Hela morgondagen kommer gå till förberedelser eftersom undertecknad inte har packat en enda pinal ännu. Illa, illa.
Jag kan även upplysa alla glada elever i Luleå att det endast är 18 dagar kvar till skolan börjar om. Det blir nog kul ska ni se.
Jag kan faktiskt kopiera en liten sak jag skrivit någon gång också.

Mitt liv som åttaklassare är officiellt över.
Snart är det dags för nian. Sista året på Bergskolan.
De skrämmer mig hur fruktansvärt snabbt tiden går.
Jag önskar att man bara kunde dra ner på farten lite.
Det känns som att livet flyger förbi och jag vill inte missa en sekund.
Jag önskar att det skulle gå långsammare så att jag hann med allt.
Det känns som att jag kanske missar något viktigt. Något livsomvälvande.
Men man kan inte leva livet genom att tänka på allt man missar utan man ska se allt det man har hunnit med.
Livet är trots allt inte de dagar som gått utan de dagar man minns. (Som det gamla ordspråket säger.)
Och jag tror att det är något som vi ofta glömmer bort.
Livet räknas inte i dagar utan i upplevelser.
Ibland önskar jag att jag var gammal.
Att jag var gammal nu. Att jag redan gått igenom alla delar i livet.
Att jag kunde se tillbaka på "de goda tiderna".
De som är äldre nu fick uppleva såna saker som jag aldrig kommer få uppleva.
Men då kan man vända på det.
Jag kommer att uppleva saker som de aldrig kommer få.
Och på något sätt så ser jag ändå fram emot vad livet har att ge mig.
Jag vet att det finns både bra och dåliga saker i beredskap för mig.
Men jag VET att jag kommer att ta mig igenom dem.
Det vet jag.
Och jag ser fram emot det.

blomsterängar i mitt hjärta

Blommor är bland det bästa jag vet.
Blommor är anledningen till att jag älskar sommaren så mycket.
Att titta dig omkring och se att gräset är fullt av färger, fullt av blommor är underbart.
Att beskymmerlöst plocka en bukett blommor på vägen hem, that's life liksom.
Blommorna, en tillflykt för småkrypen men även för många människor.
När du lägger dig på rygg i gräset och känner hur du omringas av väldoftande blommor och ovan ser du en klarblå himmel, då är det svårt att inte le.
Snart är det läger, fantastiskt kul.
Men jag tror jag håller på att bli sjuk, vilket är illa.
Jag får försöka bli frisk till på torsdag för då smäller det!

RSS 2.0