Tentafri vardagsrapport

Hej hej!Tentorna är över, livet leker!! Sitter, som ni ser hehe, dock på biblioteket för jag har fortfarande två små inlämningsuppgifter som ska in. Jag försöker alltså nu att få fram några ord om "Heta kontroversiella frågor" och "Den mångkultrella skolan". Jag längtar tills det + ett samtal är ringt för då kan jag gå på helg, städa, brodera klart och sen äta pizza med mina kompisar ikväll! Det ska bli svinkul och härligt. Allt är så fint nu med all snö, alla personer jag träffar, boken jag läser, att praktiken börjar på måndag! Store tid, jag är orimligt nervös och peppad för denna praktik. Dags att gå in i *lärarrollen* fullt ut. Jiho, jag tycker att jag är så tråkig när jag bloggar såhär men det är som att jag tänker att jag ska det ändå bara för att *hålla bloggen till liv* *skriva nåt fast det bara är en vardagsrapport* och sånt. Oh well. Ha en fin helg. 

Jaha, undvikande av tentaplugg, återigen

Jaa, hörni. Härligt det här med tentaperiod igen. Det är ju dock min prime time as a blogger så det är ju "alltid nåt" antar jag. Just nu går livet ut på att förkovra sig i lingivistiska strukturer och nationalistiska strukturer på samma gång. Det är ganska jobbigt och irriterande att jag alltså ska ha två tentor samma dag samma tid men i två helt olika ämnen. Jag varvar därför syntax och morphology med lite primordialism och franska revolutionen. Helt ärligt känns det som helt skitsvåra grejer att plugga till och jag vet knappt om jag pluggar på rätt saker eller har rätt fakta. Det är väl så det är ibland. Som min pappa säger - det värsta som kan hända är en omtenta och det är ju inte så farligt. Jag finner väl nån slags tröst i det ändå. Skitans tentor när det är så mycket annat man vill göra. Typ läsa en massa böcker så man får kryssa lite i the reading challenge som hänger på garderobsdörren eller boka tvättstugetid! Vad jag längtar efter att få tvätta kläder. I fredags hade jag nåt flummigt seminarium som tydligen var betygsgrundade trots att det enda vi gjorde var att se ut som :p-gubben samt bråka om petitesser. Ibland är skolan underlig. På kvällen hängde jag och några polare hos Annette dock och det var riktigt kul. Vi spelade alias och åt choklad och sånt. Tjoho tjoho jag hade tänkt vara lite fashion blogger och lägga upp en photobooth-bild av lördagens outfit för den var helt fin. Jag hade på mig min tantbästis klänning, en vit blomkofta och Nathalies ribbade strumpbyxor. Bilden var dock lite för stel så vi struntar i det, ni kan ju föreställa er det istället om det nu skulle vara intressant. Idag har jag sen jag vaknat druckit lite kaffe och suttit i sängen i pyjamas och pluggat dvs sett ut ungefär som på bilden hela tiden, less och trött. Längtar tills tentorna är över för då går jag ut på praktik!!! Det kommer bli roligast någonsin!! Längtar så mycket. Jihapp, jihopp nu ska jag ta en liten promenad för att fånga dagen och sen fortsätta plugga. SUCK. Jaja puss och kram.

Lista efter lista efter lista

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Jag fick tillbaka min dator från lagningen! Praise the Lord.

Vad gjorde du kl 08 i morse?
Klev upp och önskade jag kunde sova vidare.

Vad gjorde du för 15 min sedan?
Jag redovisade mitt grupparbete för min historieklass.

Det sista du sa högt?
Haha, lol, men ok, tack! När min klasskompis sa att vi var bra på redovisningen.

Det senaste någon sa till dig:

"Det här är ett mobilspel du måste prova." viskade min klasskompis under föreläsningen.

Vad var det senaste du åt?
Min rödbetssoppematlåda.

Vad var det senaste du köpte?
Kaffe och en yoghurt.

Vad är det för färg på din ytterdörr?
Vit.

Vad är det för väder hos dig nu?
Snöstormigt och alldeles alldeles underbart.

Godaste glassmaken?
Alltså jag har aldrig varit ett så stort fan av Ben & Jerry's men sen smakade jag Phish food och den gillar jag verkligen. Annars så är jordnötssmörsglass.... the best thing ever.

Sover du tungt?
Typ? Jag tror det.

Drömmer du mardrömmar?
Nix, väldigt sällan. Drömmer mest verklighetstrogna drömmar. De är i och för sig ganska mardrömslika ibland med fruktansvärda pinsamheter och framför allt - missade möten och bortglömda uppgifter.

Vad ser du om du tittar till höger?
Bänkar, ett fönster som vätter mot en vägg samt en vit vägg. Kul.

Höger el vänsterhänt?
Högerhänt.

Favoritgodis?

Karamell guf. Varje gång jag är i Gammelstad köper jag ett halvkilo såna eftersom det är enda affären som har såna i lösvikt nuförtiden. 

Morgon eller nattmänniska?
100% nattmänniska. Att lägga sig före 2 känns helt orimligt i min värld. Natten är den bästa tiden på dygnet.

Vad är viktigt för dig?
Jesus, rättvisa, ärlighet, böcker, tanter, människor. 

Är du kittlig?

Haha, ja ibland och främst bakom öronen. 

Snarkar du?
Inte vad jag vet i alla fall.

Stökigt el välstädat?
Varken eller? Städat kanske det oftast är men välstädat är en enorm överdrift.

Vad gör dig glad?
Mina tanter, snö, att läsa en bra bok, när jag får planera saker som sen funkar.  

Vilket var ditt bästa ämne i skolan?

Svenska, engelska och tyska.

Bästa grönsak?
Squash, sparris och tomat.

Vad är det bästa med söndagar?
Att kliva upp tidigt och krama mjuka mysiga tanter i kyrkan. Att dricka kyrkkaffe. Att tillbringa eftermiddagen med att lyssna på radio och städa.


Nattacksamhet

Idag fick jag mens och det är alltid riktigt himla skitjobbigt för mig. Jag kom hem från en middag hos Jonathans farföräldrar, lade mig i sängen, grät och kved. Då smsade jag Nathalie som jag lämnat bara någon timme tidigare och sa "kan inte du komma hit och äta glass, jag vill inte vara ensam med min mensvärk". Som den hjälte hon är kom hon hit! Vi har ätit glass, dansat till dansband, kollat i fotoalbum, suttit vid bordet och spelat sims/planerat gudstjänster samt skrattat och pratat ivrigt. Nu ligger hon på en madrass på mitt golv och det är dags att sova. En superhjälte är vad hon är. Lite nattlig tacksamhet till en extrasyster bara.

Hejdå 2014

Hej. Ja, nu är det 2015 och trots en alltjämt slumrande blogg så ska jag årssummera. Jag har i flera åt använt mig av samma lista med frågor men i år blir det lite friare. Jag är datorlös och således inte riktigt utrustad för mastodontinlägg. Okej, skriver bara.
 
Okej, 2014. Hur var det? Jag tror det har varit bra. Jag minns det så i alla fall. Jag har gjort mycket skoj! Jag har hälsat på Andrea i Edinburgh (världens himla drömstad + en sån himla drömkompis!) och åkt till Paris med Kristin. Det var kul och spännande att åka utomlands typ på egen hand men det förde med sig smärre missöden (typ att min menskopp åkte till Skottland när jag var kvar en natt i Stockholm och fick mens). Förutom att resa under våren (var verkligen töntigt hur mycket jag tuffade omkring) så flyttade jag till min nuvarande älsklingslägenhet som jag önskar att min hyresvärd aldrig vill ha tillbaka. Min nya lägenhet har möjliggjort en, för mig, normal livsstil där ett nattbak inte stökar ner precis hela lägenheten eftersom !!! det finns bänkyta!!! i köket!!! Det har dock tagit fram till nu i höst för mig att "lära mig" att bo själv eller åtminstone att förstå hur min rutin ska se ut för att jag ska trivas där jag bor. Jag trodde jag visste sånt men när polletten föll ner blev det helt annorlunda, wow. Det handlar verkligen om så basic saker som att jag vaknar bättre och gladare om jag diskar varje kväll innan jag går och lägger mig. Att jag typ lärt mig att plocka upp saker regelbundet (nu fnyser mina föräldrar för just nu är det stökigt men det beror på juletiden så det så!!) och sådana saker. 
Sommaren var väl typ idelt arbete för mig minns jag det som och det var rätt jobbigt i perioder. På typ en månad använde jag varenda lediga dag till att förbereda inför midsommarkonferensen/jobba på midsommarkonferensen/fixa annat viktigt och alltså ja, då slutar det ju med att jag gråter lite men det löste sig!! Jag hade en två veckor lång semester då jag hälsade på farmor i Lycksele, åkte på cykelutflykt till min bästis och var på stranden nästan varje dag. Det fick mig i fas igen. Trots att det såklart tog på krafterna så har även denna sommar varit en Arnemarkssommar där jag sprungit i kök, sovit för lite, kramat så många älsklingar, sjungit med barn, klappat får, städat och dansat runt midsommarstången. Det är ju ändå typ den finaste sommargrejen jag gör. I slutet av sommaren gifte sig min bästa bästa Magda med Emil! Och vi hade möhippa och bakade bröllopstårta och jag grät som ett barn på vigseln. Det var en så himla fin dag och jag har så himla fina bilder men ni vet, datorn är trasig. Hösten började med en fjällvandring och den ägde trots att jag var svinsjuk och hade asmycket mensvärk. Nåja. Jag började plugga till lärare och det var både läskigt och svinkul. Ja, vad mer hände i år? Jag har som vanligt hängt en massa med tanter. Vi har skrattat på stickjuntor, pratat i telefon på nätterna, jobbat ihop i kyrkan, åkt till Stockholm tillsammans och bjudit varandra på mat. Jag har suttit på oerhörda mängder planeringsmöten och styrelsemöten periodvis. En gång sa Jonathan ba' "Alltså du har ju ett möte om dagen?" varpå jag svarade "nä vadå, har ju bara två möten den här veckan?". Det förklarar ju kanske lite hur mina kvällar sett ut ibland men jag gillar det. Jag gillar att göra dagordningar och planera gudstjänster och förbereda läger och så. Jag älskar att komma hem från ett möte, ta fram hålslagaren och sortera in papprena från kvällen i min pärm. Nåja, moving on jag börjar bli långdragen. 
Stelt och vill dö har som vanligt varit mina ständiga vapendragare och i höstas hade vi en härlig spakväll, till exempel. Det var kul och härligt, uppskattar verkligen att ha dem i mitt liv. Jag har dessutom lärt mig att sticka sockar så pass väl att jag slipper en stickbeskrivning nu vilket är skönt! Jaha, det här skulle ju inte bli ett mastodontinlägg men det blev det ändå. Under 2014 övade jag på att tänka först och prata sen och att välja mina strider. Det gick bättre ibland och sämre ibland. Jag lärde mig nog mycket detta år och framförallt lärde jag mig nog vad jag tycker är viktigt att syssla med i vardagen och så. Nu ska jag avsluta detta med en bild, hejdå 2014, du var snäll mot mig 

RSS 2.0