En nittonårsdag

Idag fyllde jag nitton år på jorden. Började dagen med att traska till skolan för att, passande nog, ha mina favoritlektioner - fonetik och language and culture. Jag lunchade med en klasskompis och fnittrade åt våra vokalljud. Skyndade hem för att hitta delar av mini-familjen i mitt trapphus. Vi stressfirade mig och åkte på studiecirkel. Det var fint och vi pratade om feministiska inriktningar och sånt. Jag känner så många kloka personer. Mina föräldrar bjöd sedan ut mig på middag så jag avnjöt en måltid på Pastabacken vilket var drömskt helt enkelt. Pasta och min älskade familj som ju befinner sig en bit bort mesta delen av tiden. Älskar dem massor. Resten av aftonen fikade min familj och familjen Bergström i min lägenhet. Vi satt ihopträngda på golv, i sängen eller runt fikabordet. Jag bjöd på en misslyckad tårta och en mix av min och mammas bakning. Jag hade födelsedagspyntat med ballonger och vimplar för att barnkalas är superskoj. Vi drack gott thé, beundrade min nya Jesus-brosch (en eminent present från Stina) och berättade barndomshistorier. Mina tanter har förresten varit de gulligaste i världen idag! De har ringt och sjungit eller skickat gulliga sms tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Vad vore jag utan mina tanter? Ingenting säger jag er. Nu är dagen över och jag somnar utmattad, såsom man oftast gör på födelsedagar. Utmattad men alldeles nöjd och glad. Jag har världens finaste personer runt mig. 

the queens' födelsedagsmaskerad

Jag och Linnea är tidiga februaribarn och av den anldningen kläckte Linnea någon gång idén att vi borde fira våra födelsedagar ihop. I fredags hade vi därför maskerad med svensk film som tema. Vi bjöd in så många favoritmänniskor och sen hängde vi och dansade och lekte musiktävlingar i några timmar. Det var skitkul och mina vänner äger. 
Här är jag i alla fall! Jag är utklädd till Anna Lindberg från Äppelkriget. I bakgrunden ser ni våra könsneutrala toaletter. 
Emma var Jennifer från I rymden finns inga känslor + hjälpte oss med allt pynt innan. Bäst.
Isak som grannen i Beck. Haha, för roligt för att kunna hantera.
Guldbaggen och födelsedagsbarnet Lena från Känn ingen sorg. 
Här har Annette slopat sin utklädnad men Erik är en tonårsrevoltig Emil.
Arn, en vildvittra, snabba cash och Känn ingen sorg-Eva
Bröllopsfotografen och Kenny Starfighter!!!
Fucking Åmål-Elin och tonårsrevolten igen.
Bert!!!!!!!!! Ahhhh. Såå bra.
Här är vi på Max efteråt men alltså Saga tar typ alla priser i sin Super-Snälla Silver-Sara-outfit.
Bröderna Bergström som Döden och Caliban. 

RSS 2.0