Imorgon åker jag till Stockholm!

Jag firar med fetaste kanonkula genom huvudet-förkylningen. Kurerar mig med Ebba & Horaces Berlin och positiva kemiprovsresultat. Morgondagen WILL be great - JAG ÄR INTE SJUK JAG ÄR INTE SJUK.

Jättetråkig tjej som vill sova och läsa

Jag har kanske den sämsta veckan i mitt liv. Det flyter på otroligt dåligt just nu. Jag vill egentligen krypa ner i sängen med Meteorer (ja, igen), Minnen, Grupp 8 & jag eller liknande men icket! Jag har kemiprov på torsdag och jag måste få kläm på syrabas- och redoxreaktioner. Just nu ser jag på fina nyhetsmorgoninslag, fixar blandband och har dåligt samvete. Kan hälsa att helgen med inomhusfestival var jättefin. Jag dansade och skuttade och det var så fint. Jag vill dessutom uttrycka min ständiga ljuspunkt i vardagen - bussresorna. Så fina så fina så fina. Amen och hejdå. Kemiboken kallar, å.

UNGEFÄR SÅ KÄNNS DET

Käre idiotiske Kung!

Käre Gustav Vasa,
du är nog en av de värsta och grymmaste kungar vi haft. Jag tycker att det är gräsligt att vi firar NATIONALDAGEN på grund av din konungakröning. Du är lite som Sveriges Pol Pot. Jag tycker, helt ärligt, inte om dig speciellt mycket alls. Jag hoppas att du någon gång under din livstid förstod din ondska och orättvisa. Att du förstod att du DÖDAT all opposiotion och inte alls tänkt på bönderna. Moberg hade rätt - du var en urusel regent.
Med vänliga och rätt upprörda hälsningar,
Denise Danielsson

Käre Karl XII,
vad i hela fridens namn höll du på med? Drabbades du verkligen av en sån extrem hybris eller var du bara urbota dum? Att attackera Norge i det läget, herregud. Ett dagisbarn förstår bättre än det. Käre Karl XII, krig är inte allt. Jag önskar att du hade sansat dig lite. Kom igen.
Förvirrade men vänliga hälsningar,
Denise Danielsson

(Nej, vad då? Historia är inte alls ett fängslande ämne...)

Å, Horace

"Jag är ju en sån där person som skrattar när jag läser Beckett."
- Horace Engdahl


Denise, hur står det till?

Kära inre röst,
det står rätt bra till med mig - tackar som frågar för övrigt!
Jag har sedan torsdagen svävat lite på moln. Jag satt och log under mitt matematikprov i fredags och ja, då är man VERKLIGEN glad. Sedan i tordags har min Å, alla kära systrar prytts med en systerlig hälsning från förfatarinnan. Ja, jag har träffat Ebba Witt-Brattström. Jag har inte bara sådär jättecoolt gått fram till henne och erkänt, till hennes glädje, att jag läst boken flera gånger. Jag har dessutom hängt med henne på en busshållsplats och åkt samma buss som henne. Jag har konverserat med min största förebild. Så ja, det står jättebra till med mig faktiskt, kära inre röst.
Godnatt!


kvinnodagen

Bästa dagen någonsin kanske. Skolan började halv tre. HALV TRE. Jag hann promenera, dricka thé, kolla på jämställdhetsdebatter, sticka och bara njuta. Efter min enda lektion (vilken dag, å!) har jag ätit semlor och läst Å, alla kära systrar! igen. Vilken bok, vilken kvinna. Ebba Witt-Brattström! Jag tycker att det är en väldigt passande bok att läsa idag, dels med tanke på dagen men även med tanke på att jag ska lyssna på henne på torsdag. Ja, igen. Fantastiskt. Hursomhelst. Det här är en väldigt bra dag som jag tycker har uppmärksammats rätt bra i media, antalet debattartiklar i ämnet är oräkneliga. Det är en fin dag, verkligen. Viktig och strålande.


mitt liv ungefär


RSS 2.0