Nysnö och motivationsbrist

Tentaperioder är de allra bästa tillfällena att plugga på. Få saker lockar mig så mycket att öppna blogg.se som mitt essädokument på datorn. Den första riktiga snön kom till Luleå förra söndagen och det finns inget vackrare. Jag var febrig, hostig och snuvig men var ändå i farten tidigt på grund av ett superviktigt församlingsmöte i kyrkan och i vanliga fall hade väl kroppen nästan fallit ihop av kombinationen superförkylning och tidig morgon men snön räddade mig. Jag satte mig upp, tittade ut genom fönstret och skrek glatt till. Älskade älskade nysnö. Det är det finaste jag vet. Snön har lämnat oss nu men jisses vad den hjälpte. Jag har dragits med en ordentlig höstförkylning i snart en och en halv vecka så det börjar bli lite tröttsamt minst sagt. Examinationsveckorna gör dock inga undantag för snuviga näsor utan jag har dragit mig till skolan tidigt varje morgon för att hålla muntliga presentationer eller förbereda mig inför dem. Nu börjar förkylningen lätta och jag tillbringar min tid med att översätta stickjuntesamtal till engelska och att läsa läroplaner och kurslitteratur. Det går väl ganska bra men motivationen till essäskrivningen är svår att finna. Jag söker i bottnar av kaffekoppar och bland marängsmulor men den går inte att hitta. Jag hoppas kanske att jag hittar den i publiceringen av ett blogginlägg? Kanske aningen otroligt men jag hoppas. Puss och kram, ha det fint i höstmörkret.
 

Saker jag gillar så mycket att jag rebloggar dem på tumblr

Det var det. Följ mig på tumblr, ni kan nog räkna ut namnet. Samma som på alla ställen. Nu ska jag gosa vidare i världens mjukaste kofta och peppa inför morgondagens Lill Lindfors-konsert. Kram.

Livet enligt photobooth

Läser mitt livs mest hatade bok. 
Läser en ganska härlig kursbok och chillar.
Äter nudlar direkt ur kastrullen.
Hänger med Brianna.
Är cool i Jonathans keps.
Skriver möteskallelser hos Jonathan.
Nyser.
Plattar håret, photobooth är min enda spegel.

Lövhyddohögtiden

"När du äter dig mätt och bygger fina hus att bo i, när dina kor och får förökar sig, när du får mer av silver och guld och allt vad du äger förmeras, akta dig då för att i högmod glömma Herren, din Gud, som förde dig ut ur Egypten, ut ur slavlägret, som ledde dig genom den stora och fruktansvärda öknen med giftormar och skorpioner, ett förbränt land utan vatten, som lät vatten flöda ur den flinthårda klippan och lät dig äta manna i öknen, något som dina fäder inte kände till, allt för att tukta dig och sätta dig på prov och för att till slut visa dig sin godhet. Tro inte att du av egen kraft och förmåga har skaffat dig denna rikedom, utan tänk på att det är Herren, din Gud, som ger dig kraft att skaffa rikedom, därför att han då liksom i dag kommer att upprätthålla det förbund han ingick med dina fäder och bekräftade med ed." 5 Mos 8:12-18

Körsaligheten

Ah!! Igår var jag på min första körövning och blev alldeles salig av hur himla himla kul det var. Jag har redan börjat sörja att denna körverksamhet är på projektbasis och således har jag bara två körövningar till innan vi ska sjunga på en gudstjänst och sen är det över? Väldigt tråkigt men det är som det är! Det är himla fint i alla fall - att åka dit med stickkompisen, sjunga med tanterna, till slut träffa de svåraste tonerna och dricka kaffe och fnittra. Lovin' the choir community!! Vi sjunger fina gamla sånger om Jesus och sånt, det känns bra och rätt och så. Wiho, ett litet vardagsinlägg för att jag är så peppad och glad över denna projektkör. Kram och trevlig helg!!

Såna där bloggfrågor

vilket är ditt bästa sommarprat?
Superenkelt! Bodil Malmstens sommarprat från 2009. Kanske bara för att det är hon eller för att hon pratar om Bernie Madoff eller för "huvvaligen ståsche".

vilken är den bästa kombinationen av två saker du vet?

I godisväg - kolaskruvar och trocaderoflaskor. Annars typ flingsalt och edamamebönor? Eller typ lugn dagar och skönlitteratur. Eller livet och Jesus! P2 Fågeln och sena nätter, pepsi och banan, Denise och tanter. Har en massa härliga kombos jag gillar.

vad gjorde du för exakt fem månader sedan?

Jag var på EFKs årskongress i Falun! Jag hängde med en favorittant hela dagarna och röstade om olika förtroendeposter och pratade om feminism, miljön och Norrbotten på estraden. Det var jättekul!

har du något onödigt du gör?

Jag startar konstiga projekt när jag borde vila. Häromdagen hade jag hemsk mensvärk och då satte jag mig och betalade räkningar? Det är nåt sorts självplågande jag håller på med.

kan du visa en bild på något jättebra?

 Edinburgh :( Jag har sån längtan dit!!

vad är det sämsta med denna vecka?

Att jag har så extremt mycket plugg jag borde göra men som jag somnar ifrån? Vad är det för fasoner egentligen?

vad ska du göra resterande dagar av denna vecka?
Imorgon ska jag grupparbeta på skolan och i helgen ska jag servera kyrkkaffe och baka stickjuntefika. Jag borde väl, med tanke på förra frågans svar, plugga en hel del också men det återstår att se.

när hade du hjärtklappning senast?
Idag när en person hoppade fram ur intet när jag promenerade ute i ingenstans.

vad ska du göra i vinter?

Jag ska väl gå i skolan och plugga några historiekurser plus ha min första praktik. Jag ska också sticka sockar på stickjuntor och ha en massa olika planerings- och styrelsemöten. I december ska jag åka till Stockholm med två favorittanter och gå på julkonserter och sånt. Det känns fantastiskt ägigt. Annars vet jag inte, whatever will be will be.

vad borde du göra men orkar bara inte?

Städa min garderob och läsa kurslitteratur.

vad har du i ditt kylskåp?

En massa grön- och rotsaker, mjölk och fil och ost och en låda svartrotspizza-rester. Utöver det en hel del saft, buljong, jäst och såser. 


RSS 2.0