Usch och fy för teknik


Efter att ha slitit i mitt anletes svett kan jag fortfarande inte greppa hur jag ska få rubriken (coloursoftheworld) att komma längre ner på sidan. Jag orkar inte bloggdesigner. Den får vara vit. Bloggen är vit och rubriklös. Roligt. Men(!) i dagsläget kan jag ladda upp större bilder. För övrigt får världens bästa Ebba Witt-Brattström stanna i det här inlägget trots att det inte var tänkt så från början.


Kommentarer
Postat av: Mr. Webdesign

I stilmallen (om nu blogg.se använder sig utav såna) så skriver du in margin-top:40px; i delen av stilmallen som är kopplad till själva materialet på sidan. Vi säger att det är .container{}-delen.

Det gör så att materialet kommer 40 pixlar från toppen. Du kan även använda ems, som är baserade på storleken på din font (detta ändras även om någon väljer att zooma in storleken på din text), och procent (hur många % av den synliga delen av sidan).Till exempel, om du väljer att din header ska vara 8em från toppen, så skriver du .container{margin-top:8em;}. Då kommer det vara som om du placerar åtta stycken osynliga standard-bokstäver ovanför din header. Väljer du att din header ska vara 10% från toppen så skriver du .container{margin-top:10%;}. Då kommer 10 procent av det synliga materialet på din sida vara mellanrummet mellan toppen och din header. Jag antar att du kan lyckas lista ut hur det fungerar med pixlar.Fungerar ingenting av det, testa byta .container mot det där du märker att allting är i själva materialet. Med lite experimentering så bör det gå att lösa.(Måste dock säga att jag tyckte att den här designen faktiskt var ganska snygg. Väldigt, väldigt stilren som ger en kraftfull effekt.)

2011-01-02 @ 22:37:40
Postat av: Samma som där uppe

Efter att ha kikat lite i källkoden så ser det ut som att det är #wrapper som är "ramen" som håller ihop materialet på sidan. Om du har tillgång till stilmallen så kan du skriva in #wrapper{margin-top:40px;} för att få in ett mellanrum. Experimentera med det så når du nog önskat resultat.Här finns det mer information om CSS-kodning, om du är sugen på att designa vidare: http://www.w3schools.com/css/Lycka till!

2011-01-02 @ 22:43:47
Postat av: Denise

Käre Mr. Webdesign,

jag har försökt och försökt med hjälp av dina beskrivningar (vilka jag tackar hjärligast för) men det blir ingen skillnad. Jag är nog ett hopplöst fall. Jag uppskattar att du försökte i alla fall.

2011-01-03 @ 15:11:42
URL: http://coloursoftheworld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0