Politiken ska ge tusan i mitt litteraturpris!

Den här krönikan av Martin Ezpeleta finner jag inga ord för. Den är så otroligt surrealistisk.

"Att den ökade valfriheten i Sverige, som Vargas Llosa talar sig varmt om i artikeln, också lett till större klyftor, segregering och utanförskap är något den peruanske författaren ignorerar eller struntar i. (...) Så Vargas Llosas nobelpris är inte bara en seger för litteraturen. Det är också en seger för högern."

Jamen ni hör väl. Det är väl fy skam att en duktig författare inte är vänster, som krönikören i fråga råkar vara. Aftonbladet spyr mycket galla över Vargas Llosas idag. Det måste sticka fruktansvärt mycket i ögonen att demokrati råder även när det kommer till litteratur. Tänk att människor kan tänka olika. Och om det bara vore den där krönikan som skrivit en massa oförätter om Vargas Llosa idag. Men icket. Ni får dessutom lägga på denna debattartikel skriven av America Vera-Zavala. Och det går bara utför. I den anklagas Vargas Llosa för att vara antidemokrat. Dessutom är nyliberalismen tydligen död och att han inte ändrat åsikt är hemskt. Ideologier bör bytas så fort de påstås vara out of style, eller? (Dessutom är ideologin i fråga inte mer död nu än för tjugo år sedan.)

Det är så beklagansvärt att det som vanligt slutar med smutskastning och politik. Det här är ett litteraturpris. LITTERATUR. Så varför skriver aftonbladet inte om FÖRFATTAREN Vargas Llosa idag? Mina tips är att AB åtminstone värnar lite om litteraturen och bortser från politiken. Tips till AB, publicera något som fokuserar på litteraturen. Som är skrivet så här eller kanske så här. Nobel prize for literature winner's life should not eclipse his work. Well, thank you.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0